'Gertjan begon heel hard te lachen, maar we hebben elkaar weten te vinden'

'Gertjan begon heel hard te lachen, maar we hebben elkaar weten te vinden'

27-10-2017 07:20
11

Gertjan Verbeek lijkt op een moeilijk moment in te gaan stappen bij FC Twente. Dat roept herinneringen op bij Toon Gerbrands, die als algemeen directeur van AZ met de markante oefenmeester in zee ging.

"De situatie bij FC Twente is een beetje te vergelijken met die bij AZ toen. Gertjan stapte in op het moment, dat er een complexe situatie was door de ineenstorting van DSB", zegt Gerbrands in De Telegraaf. "Onze boodschap aan hem was, dat we alle goede spelers gingen verkopen, het salarisgebouw gingen halveren, maar sportief toch dezelfde resultaten wilden halen."

"Gertjan begon heel hard te lachen, maar uiteindelijk hebben we in drie sessies van vier uur elkaar toch weten te vinden", vervolgt de huidige PSV-directeur. "Natuurlijk is hij ook een trainer met wie je ook stevig kunt discussiëren, maar hij is een bokser. Hij kan uitdelen, maar ook incasseren. Gertjan heeft het bij AZ heel goed gedaan met een jonge, frisse groep, die open stond voor zijn aanpak."

Ook Henk de Jong is louter positief over Verbeek, met wie hij goed bevriend is. "Er wordt vaak nog gesproken over zijn tijd bij Feyenoord. Het heeft hem veel pijn gedaan, dat het daar niet is gelukt. Daar heeft hij enorm veel van geleerd. Hij wilde te snel en kreeg daarin de mensen niet mee. Hij geeft toe dat hij dat nu anders aangepakt zou hebben."

"Gertjan is sowieso wel wat veranderd de laatste jaren. Het is goed dat hij nu een vriendin en een dochtertje heeft. Zijn vriendin Sabine past heel goed bij hem en stuurt hem ook wat bij", besluit de trainer van De Graafschap.