Update: 'De Boer niet in beeld: Rangers gaat vol voor succesvolle Schot'

Update: 'De Boer niet in beeld: Rangers gaat vol voor succesvolle Schot'

31-10-2017 16:20
42

Frank de Boer wordt in Schotland genoemd als een mogelijke kandidaat-manager voor Glasgow Rangers. De gevallen grootmacht uit Schotland ontsloeg donderdag Pedro Caixinha.

De Portugees Caixinha kreeg Rangers dit seizoen niet aan de praat. Rangers, de huidige nummer vier van de Schotse Premier League, is daarom de zoektocht gestart naar een opvolger. De Boer wordt net als onder meer Mikel Arteta (Manchester City-assistent), Sam Allardyce (clubloos) en Patrick Vieira (New York City FC-manager) genoemd door The Daily Record.

De oud-trainer van Ajax, Internazionale en Crystal Palace, die in de zomer ook al in verband werd gebracht met Rangers, kan volgens het medium voor een frisse wind zorgen in het Ibrox Stadium. 'Een oud-speler van Rangers die vier opeenvolgende landstitels won met Ajax klinkt zéér aanlokkelijk', schrijft The Daily Record.

'Toch staat het De Boer-aandeel historisch laag, na nachtmerries bij Inter en Crystal Palace. De reputatie van de Nederlandse legend als één van de beste jonge managers in de voetbalwereld is tanende. Maar: iedereen houdt van comebacks en De Boer moet ergens weer een doorstart maken. Zijn aanstelling zou een gok zijn voor hem en Rangers., 

Update 31/10: Niet Frank de Boer, Sam Allardyce of Patrick Vieira, maar Derek McInnes wordt waarschijnlijk de nieuwe manager van Rangers. Hij is de nummer één kandidaat op Ibrox Park, melden Schotse media. McInnes is momenteel in dienst van Aberdeen en doet het daar erg goed. Rangers zal ruim één miljoen pond moeten betalen om de oefenmeester los te weken.