Trainerswissel kost FC Twente 1 miljoen: 'Sponsors via de achterdeur binnen'

Trainerswissel kost FC Twente 1 miljoen: 'Sponsors via de achterdeur binnen'

27-10-2017 17:31
22

Het ontslaan van René Hake en het aanstellen van een nieuwe trainer lijkt een bijzonder grote kostenpost te worden voor FC Twente. Naar verluidt zijn de Tukkers in totaal ongeveer een miljoen euro kwijt aan de trainerswissel.

Volgens voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa zijn de Enschedeërs alleen al aan de beoogde nieuwe trainer Gertjan Verbeek vijf ton kwijt. Daarnaast moet de technische staf betaald worden en dient het contract van Hake nog afgekocht te worden. "Ja, ik denk dat ze dat kwijt zijn", aldus Van Staa bij RTV Oost. "In het verleden was het wat meer, maar toen hadden ze toptrainers. Qua namen, doelstelling en begroting."

Wedden

Meer odds

Clubwatcher Tijmen van Wissing laat weten dat de sponsoren van FC Twente wellicht bij moeten springen om de komst van Verbeek mogelijk te maken. "Dan zou ik als Jan van Halst ook zeggen: kom maar over die brug. Ik heb het onder druk van jullie gedaan. Als Verbeek en Van Halst er niet uit dreigen te komen, dan zal de sponsorgroep ook wel weer via de achterdeur binnenkomen."