Nijhuis niet overtuigd: 'We hebben hem net wel twintig keer teruggekeken'

Nijhuis niet overtuigd: 'We hebben hem net wel twintig keer teruggekeken'

29-10-2017 17:44
20

Bas Nijhuis beleefde een roerige middag op Het Kasteel bij Sparta - FC Groningen (2-1). In de laatste minuten trok de scheidsrechter rood en wuifde hij een penalty voor de bezoekers weg na een vermeende handsbal. 

"De rode kaart lijkt me duidelijk, die hoeven we niet terug te zien", begint Nijhuis tegen de NOS. In de slotfase belandde een vrije trap van Groningen op het lichaam van een Spartaan, die in de zestienmeter stond. "We hebben hem net misschien wel twintig keer teruggekeken. Als jij mij kan zeggen of hij eerst de borst of eerst de arm raakt, dan ga ik met je mee", aldus een twijfelende Nijhuis.

"De vierde official gaf ook meteen het advies: hij kwam op de borst. Nu ik het beeld zie, lijkt het voor mij ook borst. Maar als jij mij kan overtuigen dat het hands is, ga ik met je mee. Maar op basis van deze beelden kan ik dat niet."

"Die bal kwam in de muur en ik hoorde direct: borst! De bal ging door en daarna fluit ik ook af. De protesten zijn er altijd en dat begrijp ik ook. Zeker in deze situatie, want het is zelfs op de beelden niet duidelijk. Als het echt duidelijk was had ik hier gestaan om te zeggen: jongens, ik heb een fout gemaakt, het had een strafschop moeten zijn. Als het toch een fout blijkt te zijn, ben ik de eerste die het toegeeft", aldus de leidsman.