De Eredivisie-flops: Feyenoord-trio spant de kroon in slecht weekend

De Eredivisie-flops: Feyenoord-trio spant de kroon in slecht weekend

30-10-2017 11:00
28

Ook in speelronde tien van de Eredivisie vielen weer de nodige spelers door de mand. Feyenoord is met drie spelers hofleverancier voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur.

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
In de eerste negen speelronden van de Eredivisie gaf hij zijn visitekaartje af, maar in speelronde tien ging het mis. Met drie fouten beleefde Unnerstall een zwarte avond tijdens Heracles - VVV.

Matt Miazga (Vitesse)
Had al na twintig seconden uit het veld gestuurd kunnen worden door een klap op het achterhoofd van Luuk de Jong. Uiteindelijk bleef Miazga negentig minuten staan en kreeg hij vier PSV-goals om de oren.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Zelf zegt hij dat het niet tussen de oren zit, maar het kan bijna niet anders dat Toornstra weleens denkt aan het feit dat hij nog nooit buiten de Kuip heeft gescoord. Tegen Roda JC miste hij een droomkans op de verlossende 1-2.

Jerold Promes (VVV)
VVV leed in Almelo zijn eerste uitnederlaag van het seizoen en dat was mede te wijten aan Promes. De verdediger werd in de rust uit zijn lijden verlost door trainer Maurice Steijn.

Brad Jones (Feyenoord)
Hoe lang behoudt Jones zijn basisplaats als Kenneth Vermeer weer 100% is? De Australische doelman blijft ver verwijderd van zijn beste vorm. Liet in de slotfase nog een bal glippen, waardoor Feyenoord zomaar had kunnen verliezen.

Nick Viergever (Ajax)
Leed dertien keer balverlies in de eerste helft van Willem II - Ajax, maar mocht in tegenstelling tot Max Wöber blijven staan van trainer Marcel Keizer. Speelde echt dramatisch als linksback.

Thomas Meissner (ADO)
Bewijst keer op keer dat hij niet goed genoeg is voor de Eredivisie. De snelle aanvallers draaiden de Duitse verdediger horendol, waardoor hij na negentig minuten verdwaasd van het veld af liep.

Kevin Diks (Feyenoord)
Over Diks is sinds zijn entree in De Kuip veel gezegd en geschreven. Misschien is het beter als Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst de verdediger een tijdje uit de wind houdt, al is dat nu niet mogelijk door de personele problemen achterin.

Remko Pasveer (Vitesse)
Natuurlijk stond de zon laag, maar Pasveer had zich op z'n minst wat beter voor kunnen bereiden. De Vitesse-doelman ging in de fout bij de 1-2 van Locadia en beleefde een middag om heel snel te vergeten.