Ajax-uitblinker wil 'stap maken' voor Champions League: Dat is mijn doel

Ajax-uitblinker wil 'stap maken' voor Champions League: "Dat is mijn doel"

30-10-2017 07:58
75

Hakim Ziyech is statistisch bezig aan een uitstekend seizoen bij Ajax. Hij voert de Eredivisie-klassementen voor meeste gecreëerde kansen, meeste schoten, meeste assists én meeste balveroveringen aan. Dat smaakt naar meer.

Ziyech geeft eerlijk toe dat hij verrast is door zijn onovertroffen aantal balveroveringen. "Dat had niemand verwacht", reageert hij in de Volkskrant. "Ik ben fysiek sterker, mentaal attenter, ik herken de momenten dat ik moet omschakelen beter. Vroeger spaarde ik juist mijn krachten als we de bal verloren. Maar ik moet een complete middenvelder worden."

Alles wat de 24-jarige spelmaker van Ajax doet staat in het teken van één doel: het bereiken van de top. Volgend jaar wil hij in de Champions League spelen. "Ik wil een stap maken, dat is mijn doel, dat steek ik niet onder stoelen of banken. Maar mijn hoofddoel is het kampioenschap. We zijn nog te slordig, te onrustig, maar er zit een stijgende lijn in. Net als vorig seizoen."

Ziyech voelt zich op dit moment senang. "Ik laat me door niets meer gek maken. Het donderwolkje boven mijn hoofd is weg. Uit negatieve dingen probeer ik nu het positieve te halen."