De Manchester City-huurling die na Messi ook Ronaldo in zijn broekzak heeft

De Manchester City-huurling die na Messi ook Ronaldo in zijn broekzak heeft

Gepubliceerd: maandag 30 oktober 2017 om 13:00ma 30-10-2017 om 13:00

De broekzak van Pablo Maffeo is sinds zondagavond waarschijnlijk de duurste plek op aarde. Na Lionel Messi neutraliseerde hij ook Cristiano Ronaldo in Montilivi, het stadion van reuzendoder Girona.

Voor dit seizoen deed de naam van Maffeo alleen bij de échte voetbalkenner een belletje rinkelen. De twintigjarige Spanjaard verruilde in 2013 de jeugdopleiding van Espanyol voor die van Manchester City. In de tweede helft van het seizoen 2015/16 verhuurde City hem aan partnerclub Girona en in februari 2016 debuteerde Maffeo in de Segunda División. Vervolgens keerde hij terug naar Engeland, om in januari 2017 weer uitgeleend te worden aan Girona tot het einde van dit seizoen.

Messi: "Hoe oud ben je?"
Het is tot nu toe geen carrièrepad om diep onder de indruk van te raken, maar Maffeo voetbalde zich dit seizoen uit de anonimiteit in de topwedstrijden tegen de grootste clubs van Spanje, FC Barcelona en Real Madrid. De Spaanse rechtsback maakte op 23 september voor het eerst naam in de Catalaanse kraker tussen Girona en Barcelona. Vanaf minuut één schaduwde hij Lionel Messi. Waar Messi ging, daar was Maffeo. Het resultaat: Messi stichtte geen moment gevaar, al won Barcelona wel met 0-3 van het kwalitatief inferieure Girona.

Na afloop waren de complimenten voor Maffeo. Vooral de maníér waarop de rechtsback Messi neutraliseerde oogstte lof: zeer gedisciplineerd en als een Spaanse slager om zich heen te schoppen speelde hij zijn tegenstander uit de wedstrijd, tot het punt dat Messi zich begon te interesseren in Maffeo. "Lionel was heel respectvol en vroeg hoe oud ik was en waar ik vandaan kwam. Er was totaal geen irritatie", vertelde hij een maand geleden.

Ook Ronaldo in broekzak
Een maand na Barcelona kwam zondagavond Real Madrid op bezoek in Girona. De taak van Maffeo: Cristiano Ronaldo geen millimeter ruimte geven. Daar slaagde de rechtsback opnieuw glansrijk in. Ronaldo werd nauwelijks gevaarlijk en liep gefrustreerd over het veld, steeds met Maffeo hijgend in zijn nek. Hoogtepunt was zijn tackle op Ronaldo, waarmee hij op het laatste moment een doelpunt voorkwam.

Girona stuntte uiteindelijk door met 2-1 te winnen van Real Madrid, waarschijnlijk de grootste zege in de historie van de Catalaanse club. Beste man op het veld was Maffeo, die met vijf geslaagde tackles en zeven onderscheppingen een verdedigende topprestatie leverde. Ook in aanvallend opzicht liet hij zich geleden, met twee passes die een kans opleverden en belangrijker: een assist voor de winnende goal van Cristian Portu (2-1). Maffeo scoorde ook zelf bijna nog, maar de paal stond in de weg.

Kans bij City
Na dit seizoen keert Maffeo terug bij Manchester City. De vraag is of hij daar aan de bak komt, want manager Pep Guardiola verwelkomde afgelopen zomer twee peperdure rechtsbacks in het Etihad Stadium: Kyle Walker (51 miljoen) en Danilo (30 miljoen). Valencia schijnt concrete interesse te hebben, maar zijn prestaties tegen Messi en Ronaldo zouden Guardiola weleens kunnen overtuigen om Maffeo een eerlijke kans te geven in de City-hoofdmacht.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws