Populaire PSV-huurling: 'Als je hoort hoe het publiek je naam roept, voelt goed'

Populaire PSV-huurling: 'Als je hoort hoe het publiek je naam roept, voelt goed'

31-10-2017 07:39
7

Hidde Jurjus heeft het naar zijn zin bij Roda JC. De goalie heeft absoluut geen spijt van zijn beslissing om zich in de zomer door PSV te laten verhuren aan de formatie uit Kerkrade, vertelt Jurjus aan dagblad De Limburger. 

Zaterdagavond was de oud-doelman van De Graafschap één van de uitblinkers tijdens het thuisduel met Feyenoord (1-1). De supporters lieten hun waardering blijken. "De Roda-fans moesten mij leren kennen, en omgedraaid was dat ook het geval. Als je dan hoort hoe het publiek je naam roept, als je ziet hoe er een samenspel tussen ons ontstaat, ja, dat voelt goed", zegt Jurjus.

In Kerkrade moest Jurjus zijn populaire voorganger Benjamin van Leer doen vergeten. "Benjamin heeft hier iets neergezet. Onbewust heb je dan toch het gevoel dat je een belangrijke plek moet invullen. Nee, ik heb nooit getwijfeld of ik deze stap wel had moeten zetten. Ook niet toen we na zes wedstrijden nog altijd nul punten hadden. Die nul ging op een gegeven moment wel als iets akeligs voelen. Ik dacht: hoe pakken we dit op als ploeg? Gelukkig hebben we ons niet van de wijs laten brengen."