'Flop' Babel: 'Dat aanpassen... Iedere dag was er een nieuwe verrassing'

'Flop' Babel: 'Dat aanpassen... Iedere dag was er een nieuwe verrassing'

31-10-2017 14:54
14

Ruim tien jaar geleden, in de zomer van 2007, verkaste Ryan Babel voor een miljoenenbedrag van Ajax naar Liverpool. In een uitgebreid interview met The Indepent haalt de inmiddels dertigjarige aanvaller herinneringen op aan die overstap. Babel vertelt onder meer dat hij het aanvankelijk moeilijk had met en in zijn nieuwe omgeving. 

"Het was heel moeilijk voor mij, omdat ik bij Ajax nog bij mijn ouders woonde. Het was de eerste keer dat ik naar het buitenland ging en op mezelf ging wonen. Dat aanpassen... Iedere dag was er een nieuwe verrassing. In de Premier League krijg je snel het stempel flop, merkte ik", aldus Babel, die na Liverpool voor onder meer TSG Hoffenheim en Al Ain speelde en tegenwoordig in dienst is bij Besiktas. 

Meeverdedigen was nieuw voor Babel en vond hij lastig. "Dat was ik niet gewend. Dat was ook waar alle kritiek vandaan kwam, dat ik verdedigend niet betrouwbaar was. (...) In het derde en vierde jaar bij Liverpool was het al te laat. Mensen noemden me lui en meer van dat. Voor een twintigjarige is de sprong van Nederland naar Engeland echt gigantisch. Dat is een feit."

"Niet iedereen kan vanaf de eerste dag er direct staan. Ik herinner me dat bijvoorbeeld Robin van Persie ook twee tot drie jaar nodig had. Het verschil is - denk ik - dat Arsène Wenger hem geholpen heeft en hem tijd gunde."