PSV slaat toe in Jupiler League en heeft nieuwe directeur: 'Natuurlijk prachtig'

PSV slaat toe in Jupiler League en heeft nieuwe directeur: 'Natuurlijk prachtig'

31-10-2017 17:07
10

Het hing al even in de lucht, nu is het officieel: Frans Janssen wordt de nieuwe commercieel directeur van PSV. Op 1 december 2017 begint Janssen aan zijn nieuwe baan, meldt de Eredivisie-koploper dinsdag via de officiële kanalen. 

"Dat iemand met de statuur van Frans Janssen beschikbaar is gekomen zien wij als buitenkans", reageert algemeen directeur Toon Gerbrands op de aanstelling van Janssen, die overkomt van stadgenoot FC Eindhoven. Daar was hij voorzitter. "Een stevig netwerk in de regio is voor deze functie van belang, maar daarnaast willen we ons wat internationaler gaan ontwikkelen. Ook in dat perspectief past de komst van Frans uitstekend bij ons."

Wedden

Meer odds

Jupiler League-club FC Eindhoven baalt van het vertrek van Janssen. "We verliezen een kundig voorzitter aan onze buren in de stad. Voor ons is dat enerzijds jammer, maar aan de andere kant ook een compliment. We wensen Frans het beste toe", wordt commissaris Pieter van der Leegte geciteerd. 

Ook Janssen - al veertig jaar seizoenkaarthouder in het Philips Stadion - komt aan het woord. "Voetbal is mijn passie en ik vond het geweldig leuk om er bij FC Eindhoven een serieuze hobby van te maken. Ik heb inmiddels kennisgemaakt met deze boeiende bedrijfstak en het is natuurlijk prachtig om nu in de top van Nederland professioneel verder te mogen gaan. De ambities en plannen van PSV spreken me enorm aan en ik denk dat ik er mijn steentje aan kan bijdragen."