Amrabat moet keuze maken: Feyenoorder krijgt uitnodiging voor Marokko

Amrabat moet keuze maken: Feyenoorder krijgt uitnodiging voor Marokko

31-10-2017 18:35
52

De KNVB dreigt de 'strijd' om Sofyan Amrabat definitief te verliezen. De middenvelder van Feyenoord is opgenomen in de definitieve selectie van Marokko voor het beslissende WK-kwalificatieduel met Ivoorkust.

Dat meldt de Marokkaanse bond op zijn website. Als Amrabat ingaat op de uitnodiging, dan maakt hij zijn keuze definitief. Hij kan dan niet meer voor het Nederlands elftal uitkomen. De laatste maanden ontstond er getouwtrek rond Amrabat door zijn sterke seizoensstart bij Feyenoord.

In september werd Amrabat al eens opgenomen in de voorlopige selectie van Marokko. Door een liesblessure hoefde hij toen nog geen keuze te maken. Na die oproep gooide ook de KNVB een belletje uit naar de multifunctionele middenvelder. Bondscoach Dick Advocaat omschreef hem als potentiële international en bevestigde dat de bond contact had met onder meer zijn zaakwaarnemer.

Het kwartje dreigde begin deze maand echter al de verkeerde kant uit te vallen, nadat Amrabat het duel van Marokko met Gabon had bezocht. "Sofyan komt alleen voor Marokko uit", liet zijn oudere broer Nordin Amrabat toen weten. 

Amrabat speelde eerder al twee wedstrijden voor Marokko, maar omdat die geen officieel karakter hadden mocht Oranje nog hopen. Marokko kan middels een overwinning op Ivoorkust op 11 november een WK-ticket in de wacht slepen.