Update: 40 Feyenoord-fans opgepakt in Charkov; één supporter zwaargewond

Update: 40 Feyenoord-fans opgepakt in Charkov; één supporter zwaargewond

01-11-2017 14:15
159

In aanloop naar de Champions League-wedstrijd van Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk van woensdagavond zijn in  Charkov veertig supporters van de kampioen van Nederland aangehouden. Het Algemeen Dagblad meldt dat, op basis van berichten van het Oekraïense persbureau Interfax. 

Dinsdagavond waren de veertig Feyenoord-fans betrokken bij een vechtpartij in een café. Twaalf aanhangers van Shakhtar zijn eveneens gearresteerd, zo valt te lezen. Eén Feyenoord-fan raakte zwaargewond. De Champions League-clash met Shakhtar wordt afgewerkt in Charkov omdat er door spanningen in de regio niet kan worden gespeeld in Donetsk. 

Interfax meldt dat het café waarin de vechtpartij plaatsvond, kort en klein is geslagen. Van het interieur zou weinig meer over zijn. Ook diverse ramen sneuvelden. Onduidelijk is nog wat er gaat gebeuren met de gearresteerde supporters. Het is zeker niet voor het eerst dat Feyenoord-fans negatief in het nieuws komen rondom een Europese uitwedstrijd.

Update 14.15: Inmiddels heeft de Rotterdamse politie ook gereageerd op het incident in Charkov. Tegenover het AD wordt bevestigd dat 'in de avond voor de wedstrijd een Feyenoord-fan zo zwaargewond raakte, dat hij naar het ziekenhuis moest. Hij zou met een fles zijn aangevallen. Supporters ter plekke stellen dat hij gestoken is.'

Een medewerkster van de bar waar het incident zich afspeelde, zegt dat er op de bewuste avond 'meer Feyenoord-fans aanwezig waren'. Zij gedroegen zich volgens de vrouw rustig.