'Benfica ontvangt slechts 16 van 40 miljoen euro na deal met Manchester City'

'Benfica ontvangt slechts 16 van 40 miljoen euro na deal met Manchester City'

01-11-2017 19:07
9

Manchester City maakte afgelopen zomer een basisbedrag van veertig miljoen euro over naar Benfica voor Ederson Moraes, maar meer dan de helft daarvan belandt niet in de kas van de topclub uit Lissabon. Dat melden diverse media in Portugal.

Benfica maakte in juni van dit jaar bekend een basisbedrag van veertig miljoen euro te hebben ontvangen uit Engeland. Slechts zestien miljoen euro vloeide ook daaadwerkelijk naar de Portugese clubkas. De reden: het overige geld (24 miljoen) verdween volgens diverse media in de zakken van derde partijen én zaakwaarnemer Jorge Mendes. Bovendien had zijn oude club Rio Ave recht op een doorverkooppercentage.

De relatief kleine transfersom voor Ederson verklaart ook waarom Benfica 'slechts' acht miljoen euro investeerde in de spelersgroep. Van dat geld kwamen onder meer Douglas (FC Barcelona), Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt), Gabriel Barbosa (Internazionale, huur) én doelman Mile Svilar (Anderlecht) naar Lissabon. Ederson is in de tussentijd uitgegroeid tot de onbetwiste eerste doelman in de ploeg van City-manager Josep Guardiola.