PSV-icoon dreigt record kwijt te raken: 'Ik las het voor het eerst op Twitter'

PSV-icoon dreigt record kwijt te raken: 'Ik las het voor het eerst op Twitter'

02-11-2017 15:56
14

Berry van Aerle dreigt een PSV-record kwijt te raken. Joshua Brenet kan zondag tegen FC Twente voor de vijftigste keer ongeslagen blijven in de Eredivisie. Van Aerle hoopt dat het de PSV-back gaat lukken.

Van Aerle bleef een kleine dertig jaar geleden 49 Eredivisie-duels zonder nederlaag. Van het record was hij echter niet op de hoogte. "Nee, ik wist niet dat het bestond. Ik heb er dertig jaar niets over gehoord. Drie weken geleden las ik het voor het eerst op Twitter. Ik wist het echt niet", vertelt het clubicoon aan Omroep Brabant.

"Ik heb vijftien jaar bij PSV gespeeld, dan kun je zo'n record natuurlijk neerzetten. Als je maar twee jaar bij een club speelt is dat veel lastiger. Maar het gaat echt om de ploeg, niet om individuele prestaties."

Van Aerle hoopt pm een simpele reden dat Brenet het record pakt. "Als hij het record pakt, dan verliest PSV niet. Vaak zit er dan winst achter. Daar gaat het mij nog steeds om. Hoe hoger Brenet het record zet, hoe beter dat is voor PSV. Dan maakt het niet uit of het Joshua Brenet, Armando Obispo, Bart Ramselaar of Luuk de Jong is die het record pakt."