Keizer gaat Ajax-experiment niet herhalen tegen Utrecht: Kans is niet zo groot

Keizer gaat Ajax-experiment niet herhalen tegen Utrecht: "Kans is niet zo groot"

03-11-2017 13:45
23

Ajax-trainer Marcel Keizer gaat Kasper Dolberg komend weekend tegen FC Utrecht niet als linksbuiten inzetten. Vorige week speelde de Deen tegen Willem II vanaf de linkerflank.

Op de vraag of Dolberg nu weer die rol gaat vervullen antwoordt Keizer op de persconferentie: "Die kans is niet zo groot." De coach wilde niet verklappen wie dan wel als linksbuiten gaat beginnen. Amin Younes is terug van een blessure en is volgens Keizer 'honderd procent fit, dus hij kan zondag gewoon spelen'.

Wedden

Meer odds

Keizer noemt Dolberg niet meer vol overtuiging zijn eerste spits nu Klaas-Jan Huntelaar telkens in de basis begint in de punt van de aanval. "Dolberg komt echt wel weer terug", stelt de coach. "Natuurlijk komt hij terug, want het is een goede speler. Het is alleen het juiste moment kiezen om hem terug te brengen in de opstelling. Het zal het hele jaar waarschijnlijk een keuze blijven, want het zijn allebei goede spitsen. Dat vinden wij prima."

Over Huntelaar is Keizer bijzonder positief. "Huntelaar gaat voor z'n kans. Hij wist van tevoren ook wel dat er afspraken gemaakt zijn toen hij binnen kwam. Hij is belangrijk geweest voor het team op het moment dat we hem nodig hadden. Dat is ook hoe hij het vak beleeft. Daar hebben alle jongens, en niet alleen Dolberg, wat aan."