Cocu: Als we allemaal gaan geloven hoe goed we wel niet zijn, gaat het fout

Cocu: "Als we allemaal gaan geloven hoe goed we wel niet zijn, gaat het fout"

03-11-2017 16:07
27

De stemming rond PSV is volledig omgeslagen. Als zondag gewonnen wordt van FC Twente, hebben de Eindhovenaren zelfs de beste competitiestart sinds dertig jaar. Phillip Cocu neemt het vooral ter kennisgeving aan.

"Iedereen krijgt er ongetwijfeld wel iets van mee, maar je moet zowel in goede als slechte tijden niet in de war raken", laat de trainer weten aan het Eindhovens Dagblad. "We zitten nu in een goede fase en er is weinig reden om te veranderen, maar we moeten nu ook vooral niet verslappen. Als we allemaal gaan geloven hoe goed we wel niet zijn, gaat het fout."

Toch gaat het record niet helemaal aan Cocu voorbij. "Records kunnen een leuke bijkomstigheid zijn en we stippen het soms aan als het uitkomt, maar het belangrijkste is dat wij in onze wedstrijden een goed niveau blijven halen. Alleen dan hebben we een behoorlijke kans om ze af te sluiten zoals wij dat willen", aldus de oefenmeester, die bevestigt dat Jürgen Locadia weer fit is.

Hoewel PSV goed bezig is, is hij beducht voor FC Twente. Daar staat sinds deze week een nieuwe trainer voor de groep, Gertjan Verbeek. "Een nieuwe trainer kan andere accenten leggen, daar moeten we ons op voorbereiden. Al moeten we natuurlijk altijd ook van onze eigen kracht uitgaan", besluit Cocu tegenover de NOS.