Uithaal naar 'onbetrouwbare' Keizer: 'Hij kan dit doen omdat Dolberg een dooie is'

Uithaal naar 'onbetrouwbare' Keizer: 'Hij kan dit doen omdat Dolberg een dooie is'

04-11-2017 12:36
37

Ajax-trainer Marcel Keizer schendt afspraken met Kasper Dolberg en verliest daarmee zijn geloofwaardigheid naar de Deense spits én naar andere spelers van de club. Dat zegt Valentijn Driessen zaterdag voor de camera van Telegraaf TV. 

Dolberg (19) kreeg voor aanvang van het seizoen te horen dat hij eerste spits zou zijn bij Ajax, met oudgediende Klaas-Jan Huntelaar als backup. Inmiddels is de Deen zijn plek in de punt van de aanval al weken kwijt. Keizer zei deze week dat er tot het einde van het seizoen sprake is van een gezonde concurrentiestrijd tussen Dolberg en Huntelaar.

"Nu worden de afspraken geschonden en dat getuigt van onbetrouwbaarheid van een trainer, die daarmee ook zijn geloofwaardigheid naar andere spelers verliest", haalt Driessen hard uit naar Keizer. "Iedereen begrijpt dat de beste spelers moeten spelen, maar je moet niet halverwege de spelregels veranderen."

Dolberg zal geen amok maken over de ontstane situatie, denkt de journalist. "Maar in feite zou hij dat wel moeten doen, want Keizer kan dit doen omdat Dolberg eigenlijk een dooie is. Wat dat betreft moet hij met zijn vuist op tafel slaan, maar dat doet hij niet. Huntelaar had dat wel gedaan, hij heeft dat gif wel."