Van Drongelen negentig minuten op de bank, Leipzig springt over Dortmund heen

04-11-2017 17:25
4

Het Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz is de tweede plek in de Bundesliga kwijtgeraakt. RB Leipzig won de topper tegen het gepromoveerde Hannover 96 en is de nieuwe vice-lijstaanvoerder in Duitsland.

Leipzig en Hannover begonnen als nummers drie en vier van de Bundesliga aan hun onderlinge confrontatie. Hannover won vorig weekend met 4-2 van Borussia Dortmund en leek in het voormalige Oost-Duitsland op weg naar een nieuwe stunt. Voormalig AZ-spits Jonathas zette de verrassend goed presterende promovendus na een uur spelen op 0-1. De thuisploeg scoorde echter via Yussuf Poulsen en Timo Werner (foto) en sprong zo over Borussia Dortmund heen.

Hamburger SV heeft afstand genomen van de degradatiezonde na een 3-1 thuiszege op VfB Stuttgart. Die Rothosen leken een gemakkelijke middag tegemoet te gaan, nadat Dženis Burnić binnen een kwartier al twee gele kaarten had gepakt en Aaron Hunt de thuisploeg op voorsprong zette. Na rust zorgde Daniel Ginczek echter vanaf elf meter voor de gelijkmaker. Voormalig FC Groningen-aanvaller Filip Kostic en de pas zeventienjarige Jann-Fiete Arp zorgden voor de beslissing. Rick van Drongelen bleef negentig minuten lang op de bank.

Om 18.30 uur wordt de topper tussen Borussia Dortmund en Bayern München nog afgewerkt.