Goal, assist én rode kaart voor hoofdrolspeler Weghorst bij AZ-zege op Willem II

04-11-2017 20:21
21

Een boeiende wedstrijd tussen AZ en Willem II is zaterdagavond in een 3-2 overwinning voor de Alkmaarders geëindigd. Willem II kwam in het AFAS Stadion nog wel op voorsprong via uitgerekend Ben Rienstra. Hij wordt dit seizoen door AZ verhuurd aan de Tilburg.

Na 25 minuten kopte Rienstra binnen. De Tricolores konden niet lang genieten van de 0-1. Tien minuten later ging de bal op de stip na een overtreding op aanvoerder Wout Weghorst. Alirez Jahanbakhsh mocht aanleggen vanaf de stip en faalde niet.

Na de pauze drukte het dominante AZ door en kwam het ook verdiend op voorsprong. Een subtiel hakje van Weghorst belandde voor de voeten van Guus Til, die afwerkte. Een week geleden scoorde Til ook al twee keer. Toen was hij matchwinner tijdens het uitduel met sc Heerenveen (1-2 winst).

Na ruim een uur spelen tekende AZ-topscorer Weghorst voor de 3-1. Daarmee leek hij de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien. Het dreigde echter nog spannend te worden, toen AZ met tien man verder moest vanwege een rode kaart voor hoofdrolspeler Weghorst (twee keer geel) én een late goal van invaller Ismail Azzaoui. Goals vielen er echter niet meer.

Door de zege staat AZ nu op 22 punten uit 11 duels. Daarmee komt de ploeg op gelijke hoogte met nummer twee Ajax en stijgt het naar de derde plaats.