VP's Elftal van de Week: recordbreker, PSV'er, tweetal AZ en Ajax-beul

VP's Elftal van de Week: recordbreker, PSV'er, tweetal AZ en Ajax-beul

06-11-2017 10:00
30

Eredivisie-speelronde nummer elf is gespeeld, tijd om de balans op te maken. PSV is als grote winnaar uit het weekend gekomen, maar levert slechts één speler voor VP's Elftal van de Week. AZ is hofleverancier.

Diederik Boer (PEC Zwolle)
Met de teruggekeerde Boer onder de lat is PEC Zwolle de Eredivisie-club met de meeste clean sheets dit seizoen (vijf stuks). De doelman is bovendien al 396 minuten niet gepasseerd en breekt daarmee een clubrecord uit 1978.

Aaron Meijers (ADO Den Haag)
De trotse maker van een FIFA-goal, zoals Lex Immers het omschreef. Meijers kon de vroege 0-1 van Feyenoord vanaf 'zijn' linkerkant niet tegenhouden, maar maakte dat ruimschoots goed met een knal in de kruising.

Jurgen Mattheij (Excelsior)
Het is makkelijk om bij een overwinning naar de doelpuntenmakers te kijken, maar Mattheij is achterin zéér belangrijk voor Excelsior. Onder zijn leiding boekten de Kralingers de eerste thuiszege van het seizoen.

Angeliño (NAC Breda)
Niet elke Manchester City-huurling is een schot in de roos voor NAC Breda, maar Angeliño is dat zeker wél. De Spanjaard is onvermoeibaar en koppelt dat aan rendement. Goede linksback voor Eredivisie-begrippen.

Marco van Ginkel (PSV)
Had vaker dan één keer kunnen scoren, maar de paal en lat stonden letterlijk in de weg. Door zijn prestaties en steeds meer ontwikkelde leiderscapaciteiten zit de aanvoerdersband van PSV hem als gegoten.

Fredrik Jensen (FC Twente)
Een doelpunt en een assist tegen PSV, dan doe je het goed. Jensen kampte met blessureleed en een vormdip, maar is helemaal terug. De actie waarmee hij Derrick Luckassen voor schut zette stond daar symbool voor.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Is al weken in bloedvorm bij AZ. In het gewonnen thuisduel met Willem II (3-2) bewees de Iraniër dat weer met een assist en benutte penalty. Jahanbakhsh lijkt langzaam maar zeker toe aan een stap hogerop.

Zakaria Labyad (FC Utrecht)
Uitgerekend de man die niet bijster populair meer is in Eindhoven bewees PSV zondag een goede dienst. Labyad was met twee doelpunten de beul van Ajax in de Johan Cruijff Arena.

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Hoelang speelt Kuwas nog in Almelo? De smaakmaker van Heracles slaagde er niet in zijn uitstekende spel om te zetten in goals of assists, maar hij was bij tijd en wijle ongrijpbaar voor de Groningen-verdedigers.

David Neres (Ajax)
De malaise bij Ajax trekt grotendeels voorbij aan Neres. De Braziliaan heeft de schroom van zich afgegooid en was tegen FC Utrecht de beste Ajacied op het veld. Een punt leverde dat hoe dan ook niet op.

Wout Weghorst (AZ)
Waar Weghorst is, daar gebeurt wat. De spits stond voor  het duel met Willem II vijf wedstrijden droog, waardoor de ontlading na zijn goal zelfs voor Weghorst-begrippen groot was. Gaf ook een hak-assist én kreeg (onterecht) rood.