'Brands meldt zich in België en concurreert namens PSV met half Europa'

'Brands meldt zich in België en concurreert namens PSV met half Europa'

06-11-2017 07:40
37

PSV heeft belangstelling voor een negentienjarige aanvaller van KV Mechelen. Dat meldt Het Laatste Nieuws maandag. Hassane Bandé werd afgelopen weekend bekeken door Marcel Brands, technisch manager van PSV.

Bandé wordt in de gaten gehouden door de Belgische top, maar PSV zou denken aan een coup. Brands toog zaterdag naar Mechelen - Kortrijk om de talentvolle aanvaller met eigen ogen te bekijken. Hij was niet de enige toeschouwer die speciaal voor Bandé naar Mechelen kwam: ook Valencia, Sevilla en enkele Duitse clubs hebben hem op het lijstje staan.

Bij Mechelen gaan ze vooralsnog niet uit van een vertrek van Bandé. "Ik denk niet dat Hassane ons deze winter al zal verlaten", reageert voorzitter Johan Timmermans. "Een concrete aanbieding hebben we nog niet ontvangen. Bovendien is die jongen graag bij ons en voelt hij dat hij zich hier verder kan ontplooien. Al weet je in het voetbal natuurlijk nooit. Als er een zot bod komt..."

Bandé moet naar verluidt vier miljoen euro kosten. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen bij Mechelen, dat hem afgelopen zomer overnam van Salitas uit zijn geboorteland Burkina Faso. Bandé, die ook als linksbuiten uit de voeten kan, maakte tot dusver negen doelpunten in elf wedstrijden.