Update: 'West Ham schakelt razendsnel en presenteert dinsdag nieuwe manager'

Update: 'West Ham schakelt razendsnel en presenteert dinsdag nieuwe manager'

06-11-2017 17:25
19

Slaven Bilic is met onmiddellijke ingang ontslagen bij West Ham United. The Hammers, momenteel de nummer achttien van de Premier League, hebben maandagmiddag via de officiële kanalen bevestigd dat de Kroaat samen met de gehele technische staf zijn koffers mag pakken.

Bilic, in het verleden actief als verdediger van West Ham, werd in de zomer van 2015 aangesteld als manager in Oost-Londen. Tijdens zijn eerste seizoen wist Bilic The Hammers nog naar een verdienstelijke zevende plek en Europees voetbal te loodsen. Sinds West Ham het vertrouwde Upton Park verruilde voor het Olympisch Stadion van Londen, kwam de klad er echter in. Het vorige seizoen werd nog afgesloten met een elfde plaats, maar inmiddels is West Ham in serieuze degradatiezorgen beland.

Wedden

Meer odds

De 1-4 thuisnederlaag tegen Liverpool van zaterdagmiddag is Bilic en zijn staf fataal geworden. 'Wij willen Slaven bedanken voor zijn diensten gedurende de afgelopen tweeënhalf jaar', schrijft de club op de eigen website. 'We zijn echter van mening dat een verandering noodzakelijk is om de ambities van de club waar te kunnen maken. We zijn druk op zoek naar een nieuwe manager en hopen binnen enkele dagen een opvolger te presenteren.' De naam van voormalig Manchester United- en Everton-manager David Moyes zingt het meest nadrukkelijk rond in de wandelgangen.

Update 17.25 uur: David Moyes wordt dinsdag gepresenteerd als opvolger van de ontslagen Slaven Bilic. Dat melden diverse Engelse media, waaronder Sky Sports. De voormalig manager van onder meer Everton en Manchester United zal een contract tot het einde van het seizoen tekenen. Hij moet West Ham United, de huidige nummer achttien, behoeden voor degradatie.