'Barcelona ziet vraagprijs met 100 miljoen euro zakken en wil in januari toeslaan'

'Barcelona ziet vraagprijs met 100 miljoen euro zakken en wil in januari toeslaan'

06-11-2017 14:16
33

FC Barcelona hoopt zich volgens het Catalaanse Sport te versterken met Antoine Griezmann. De Franse topspits zou in januari minder moeten kosten dan afgelopen zomer.

De minimale afkoopsom in het Atlético-contract van Griezmann is volgens afspraak teruggeschroefd naar 100 miljoen euro, meldt Sport. Dat is voor Barcelona naar verluidt een rechtvaardige prijs voor een speler die zich de laatste jaren heeft bewezen als één van de beste aanvallers van Europa.

In de zomer was Barcelona ook al concreet voor Griezmann, maar zijn ontsnappingsclausule was toen nog contractueel vastgesteld op 200 miljoen euro. Dat was Barça te gortig, ook na de ontvangen 222 miljoen euro voor Neymar. Atlético wilde bovendien niet verkopen door het transferverbod.

Een deal tussen Barcelona en Griezmann zou waarschijnlijker zijn door het feit dat Griezmann het minder naar zijn zin lijkt te hebben bij Madrid. Hij scoorde dit seizoen pas drie keer in de Primera División en Champions League. Volgens Sport zit Griezmann met zijn gedachten bij een andere club.