Gudde geeft zichzelf de tijd: 'Daar trek ik tachtig tot honderd dagen voor uit'

Gudde geeft zichzelf de tijd: 'Daar trek ik tachtig tot honderd dagen voor uit'

06-11-2017 18:11
6

Eric Gudde wil in zijn hoedanigheid als directeur betaald voetbal van de KNVB de saamhorigheid tussen de clubs vergroten. Dat vertelde hij maandag tijdens zijn afscheidsreceptie bij Feyenoord.

Gudde erkent dat het Nederlandse voetbal in een crisis zit. "Willen we hier uit komen, dan moeten we het met elkaar doen", wordt Gudde, die een erepenning kreeg van Rotterdam, geciteerd door Ziggo Sport. "Iedereen heeft zijn eigen belangen, ik weet hoe moeilijk het is, maar we zullen allemaal over onze eigen schaduw heen moeten stappen."

Gudde nam maandag officieel afscheid als algemeen directeur van Feyenoord. Hij kwam in De Kuip heel wat collega's van andere clubs tegen. "Dat is mooi om te zien, de verhoudingen zijn goed. Ons wacht een immense opdracht. Willen we het Nederlandse voetbal vooruit helpen, dan moet ongelooflijk veel nadruk komen te liggen op saamhorigheid tussen de clubs."

De nieuwe KNVB-baas wil de tijd nemen voor de zoektocht naar een technisch directeur én bondscoach voor Oranje. "Ik ga eerst observeren, kijken en praten. Daar trek ik tachtig tot honderd dagen voor uit."