Jans op de bres voor 'uitgespuugde' Mahi: 'Ze komen met wel erg vage bronnen'

Jans op de bres voor 'uitgespuugde' Mahi: 'Ze komen met wel erg vage bronnen'

06-11-2017 19:26
18

Ron Jans heeft niet het idee dat Mimoun Mahi persona non grata is binnen de selectie van FC Groningen. De technisch manager van de Trots van het Noorden herkent zich niet in het verhaal over de 23-jarige vleugelaanvaller.

RTV Noord meldde eerder maandag dat de spelers van Groningen het gedrag van Mahi spuugzat zijn, mede door diens uitlatingen richting Lars Veldwijk. Jans spreekt dat tegen. "Dit weekend (2-1 nederlaag bij Heracles Almelo, red.) mocht hij invallen en tijdens het duel was het contact met medespelers gewoon goed", zegt hij tegen FOX Sports.

"Het kan best zo zijn dat spelers, bij de dingen die gezegd zijn, nog steeds hun bedenkingen hebben. Maar Mimoun functioneert binnen de groep", aldus Jans. "De rest is voor RTV Noord, dat met wel erg vage bronnen komt. De kop boven het artikel suggereert dat hij niet meer wordt gepruimd, maar dat is wel zo. Ik ben er zelf de hele week bij geweest. Er is wat gebeurd, maar je moet vooruit."

Mahi zelf reageerde afgelopen zaterdag in Almelo al in dezelfde toonaarden. Hij zei geen problemen te hebben met Veldwijk. "Er is nooit iets geweest tussen ons. We gaan goed door een deur en mogen elkaar."