'Mahi maakt zich onmogelijk bij Groningen met opmerking richting Veldwijk'

'Mahi maakt zich onmogelijk bij Groningen met opmerking richting Veldwijk'

06-11-2017 16:17
59

Een deel van de selectie van FC Groningen is de houding van Mimoun Mahi 'spuugzat'. Dat schrijft RTV Noord maandagmiddag. Ze blijven professioneel, maar de spelers zien Mahi liefst zo snel mogelijk vertrekken.

Mahi heeft zich onmogelijk gemaakt bij zijn teamgenoten door zijn uitbarstingen tijdens de wedstrijd tegen Willem II op 21 oktober, die hem ook op een schorsing van twee duels kwamen te staan. Dat was voor een deel van de Groningen-spelers de spreekwoordelijke druppel. Daarvoor speelde er ook al het een en ander rond Mahi, weet de regionale omroep via ingewijden.

De 23-jarige Marokkaanse international wordt verweten dat hij het teambelang laat ondersneeuwen. Het incident dat hem een disciplinaire schorsing van Groningen opleverde, schoot de spelers echt in het verkeerde keelgat. Mahi gebruikte privéproblemen van Lars Veldwijk om zijn ongenoegen te uiten over een situatie die zich in de slotfase van het duel met Willem II afspeelde. 'Deze uitingen waren zo serieus en ernstig van aard dat de honden daar geen brood van lusten, aldus sommige spelers', schrijft RTV Noord.

Veldwijk zou hard geraakt zijn door de teksten van Mahi en geniet de steun van de selectie. Directeur Hans Nijland kondigde eerder al aan dat Groningen open staat voor een winterse transfer van de vleugelaanvaller. Een vertrek lijkt inmiddels onvermijdelijk. Afgelopen week trainde Mahi weer met de groep mee, maar van verbetering zou nog geen sprake zijn. Hij stond veelvuldig alleen en had bijna geen interactie met zijn ploeggenoten.