Mulder haalt uit na Vitesse-rel: De houding van dat ettertje zegt genoeg

Mulder haalt uit na Vitesse-rel: "De houding van dat ettertje zegt genoeg"

Gepubliceerd: dinsdag 7 november 2017 om 08:23di 07-11-2017 om 08:23

Jan Mulder heeft zich ontzettend opgewonden over een incident dat afgelopen donderdag plaats vond tijdens het Europa League-duel tussen Vitesse en Zulte-Waregem. Een Arnhemse ballenjongen kreeg het aan de stok met Peter Olayinka. De aanvaller van de Belgen zou racistisch bejegend zijn. De ballenjongen in kwestie ontkende dit later overigens. 

"Op een bepaald moment gaat de bal buiten en gebeurt er iets tussen een ballenjongen en Essevee-aanvaller Peter Olayinka", zei Mulder maandagavond bij Extra Time. "Achteraf bleek die ballenjongen dit geroepen te hebben: domme zwarte, gooi in. Vitesse heeft die jongen ondervraagd en die heeft het geminimaliseerd en zelfs ontkend."

"De jongen geeft toe dat hij iets riep, maar alleen dat Olayinka de bal snel moest ingooien. Dat is er trouwens op zich al over. Die jongen moet helemaal niks zeggen tegen die spelers op het veld", vervolgde Mulder.

"Vitesse zegt iets te makkelijk: hij ontkent het. Maar de houding van dat ettertje zegt genoeg. Die wordt geen ballenjongen meer bij mij."

Lees ook: 'Racistische' Vitesse-ballenjongen reageert: 'Hij heeft het verkeerd begrepen'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws