'Topkandidaat' Koeman geeft KNVB advies: Dat lijkt mij wel noodzakelijk

'Topkandidaat' Koeman geeft KNVB advies: "Dat lijkt mij wel noodzakelijk"

07-11-2017 18:07
8

Ronald Koeman geldt als de voornaamste kandidaat om bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Hij houdt zijn kaken echter stijf op elkaar als hem wordt gevraagd of hij Dick Advocaat wil opvolgen.

"Ik heb van Rob Jansen begrepen dat alle zaken met Everton nog niet zijn afgehandeld. Daarom wil ik nog niet over de toekomst praten", verklaarde Koeman bij de boekpresentatie van zijn zaakwaarnemer aan de NOS. Het ontslag in Engeland kwam als een teleurstelling. "Ik ben nog niet helemaal tot rust gekomen. Het is dit seizoen niet geworden wat we hadden verwacht."

"Maar ik ben niet boos of bitter", vervolgt Koeman. "Dit hoort erbij. Het geeft ook mooie dingen. Zoals tijd voor je familie." Hoe snel hij weer aan het werk gaat, is de vraag. "Ik neem nu de tijd. Hoe lang? Dat ligt aan een hoop dingen. Of ik voorkeur heb voor een club of land? Dat weet ik niet, dat ligt aan mogelijkheden."

Koeman houdt zich op de vlakte over de malaise rond Oranje. Wel vindt hij dat er spoedig een technisch directeur moet komen in Zeist. "Dat lijkt mij wel noodzakelijk. Niet alleen voor Oranje, maar vooral qua opleiding. Om daar de puntjes op de i te zetten."