Kritiek op Keizer: 'Na vier overwinningen op rij ingrijpen, dat zie je niet vaak'

Kritiek op Keizer: 'Na vier overwinningen op rij ingrijpen, dat zie je niet vaak'

07-11-2017 21:23
24

Ronald de Boer twijfelt aan de keuzes die Marcel Keizer zondag tegen FC Utrecht heeft gemaakt. De oud-speler en analist had Klaas-Jan Huntelaar bijvoorbeeld laten staan in de punt van de aanval.

Bij Ajax klopten Siem de Jong en Kasper Dolberg de laatste weken op de deur als invallers. 'Ik snap dat een trainer dan twijfelt over de keuzes die hij moet maken, maar het wordt tijd dat Marcel Keizer zijn elftal zekerheid en vastigheid gaat bieden', aldus De Boer in zijn column in Voetbal International.

'Je ziet niet vaak dat een coach na vier overwinningen op rij ingrijpt in zijn basisploeg. Dat hij Siem de Jong wilde belonen na diens sterke invalbeurten van de laatste weken, viel te begrijpen. Maar door wisselingen haal je het ritme uit een ploeg die net weer zelfvertrouwen aan het opbouwen was. Kasper Dolberg speelde een week eerder tegen Willem II beroerd op de linkerflank en kreeg tegen FC Utrecht zijn plek in de spits terug. Dat zal hij dan tijdens de trainingen hebben afgedwongen.'

'Want ook al was Klaas-Jan Huntelaar de voorbije weken voetballend niet geweldig, hij zette enkele belangrijke goals en assists achter zijn naam. Dat valt niet te rijmen met negentig minuten op de bank tegen FC Utrecht', besluit De Boer.