ADO-international wil niet verlengen: Ik zie hem als een ruwe diamant

ADO-international wil niet verlengen: "Ik zie hem als een ruwe diamant"

08-11-2017 13:50
28

Tyronne Ebuehi is voorlopig niet van plan om zijn aflopende contract bij ADO Den Haag te verlengen. Dat zegt de vleugelverdediger in gesprek met Voetbal International. Ebuehi (21) wacht voorlopig af. 

"Het is nog vroeg in het seizoen, er staan nog veel dingen te gebeuren, waaronder het WK. Ik vind het moeilijk me nu al vast te leggen. Ik wil me eerst op het voetbal concentreren", aldus de jonge verdediger, die sinds kort international van Nigeria is. 

ADO-trainer Fons Groenendijk wil niets liever dan Ebuehi behouden voor de club. De eredivisionist heeft de back inmiddels ook een aanbieding gedaan. "Ik zie hem als een ruwe diamant. Juist omdat hij pas kort betaald voetbal speelt. Je ziet dat hij wat gemist heeft in zijn opleiding, maar als je óók ziet hoe snel hij dingen oppakt, heeft hij juist heel veel potentie", aldus de coach. 

"Tyronne is een moderne back. Hij is verdedigend sterk en heeft veel snelheid. Zijn voorzet kan nog wel beter en ook tactisch kan hij nog wel wat worden bijgeschaafd."