Guardado-transfer schot in de roos: 'Al vernomen dat hij bij PSV populair was'

Guardado-transfer schot in de roos: 'Al vernomen dat hij bij PSV populair was'

09-11-2017 08:33
7

Andrés Guardado staat er goed op bij het Spaanse Real Betis. De club uit Sevilla staat op een verdienstelijke achtste plaats in de Primera Division, met de van PSV overgekomen Mexicaan als dragende speler.

"De clubleiding had al vernomen dat Guardado bij PSV populair was en de ploeg na zijn komst een tijd naar een hoger plan heeft kunnen tillen", laat de Spaanse journalist en Betis-watcher Mateo González weten aan het Eindhovens Dagblad. Volgens González is de transfer een schot in de roos. “Hij heeft een grote invloed op de groep en iedereen ziet hoe enorm professioneel hij bezig is. Zowel binnen als buiten het veld is hij een voorbeeld voor iedereen. Betis heeft een jonge formatie en veel spelers kijken echt tegen Guardado op."

Guardado speelt vrijdagavond met Mexico een oefeninterland in en tegen België, wedstrijd nummer 143 alweer namens de nationale ploeg. "Het zal een beetje van het WK van volgend jaar afhangen misschien, maar zoals ik het nu inschat wil hij door en misschien nog wel recordinternational van Mexico worden (op dit moment is dat Claudio Suarez met liefst 178 interlands, red.)", aldus González. "Bij Betis wordt er goed op gelet dat hij zichzelf niet voorbij loopt."