Maar ik snap er zelf ook geen bal van! Wat is er in Nederland toch aan de hand?

"Maar ik snap er zelf ook geen bal van! Wat is er in Nederland toch aan de hand?"

09-11-2017 08:58
11

Voor Jimmy Calderwood is de vriendschappelijke ontmoeting tussen Schotland en Nederland van donderdagavond een speciale wedstrijd. De inmiddels 62-jarige Schot heeft jarenlang in Nederland gewerkt, als trainer van onder meer Willem II, NEC en Go Ahead Eagles. 

"Twee slechte teams tegenover elkaar. Dat kan een mooie wedstrijd worden", opent de door Alzheimer geteisterde Calderwood zijn interview met de NOS. De in Glasgow geboren trainer is niet optimistisch gestemd over de sportieve toekomst van zijn land. "Financieel en sportief gaat het niet goed hier. Het Schotse voetbal is zó verdomd slecht. En we hebben telkens een andere bondscoach. Het is jammer om te zeggen, maar het niveau is vrij droevig."

Calderwood denkt dan ook dat Nederland donderdagavond in Aberdeen de favoriet is. "Het Schotse voetbal is niet beter dan in Nederland. Jullie zitten ook in een dal, maar niet zo diep als wij. (…) Maar ik snap er zelf ook geen bal van! Wat is er bij jullie toch aan de hand? Geen goede spelers meer? Tja, dat is hier een bekend probleem."

Lees ook: Oud-trainer Calderwood (62) lijdt aan Alzheimer: 'Ik kan hopelijk wat betekenen'