St. Juste ziet rooskleurige Oranje-toekomst: 'Groot aantal jongens op hoog niveau'

St. Juste ziet rooskleurige Oranje-toekomst: 'Groot aantal jongens op hoog niveau'

09-11-2017 12:39
28

Jerry St. Juste vindt dat de toekomst voor Oranje er zo slecht nog niet uitziet. De Feyenoord-verdediger wijst naar de grote talenten met wie hij in Jong Oranje samenspeelt.

"Wie uiteindelijk van ons de stap maakt naar het grote Oranje is lastig te zeggen en ook of en wie uiteindelijk een echte topspeler wordt als Robben, Sneijder of Van Persie", zegt St. Juste tegen ELF Voetbal. "Maar we hebben wel kwaliteiten in onze selectie. Een groot aantal jongens speelt op een hoog niveau bij hun club. Neem Rick van Drongelen en Justin Hoogma, zij zijn niet voor niets in de zomer door HSV en Hoffenheim gekocht. Zo zijn er meer spelers die wekelijks op een hoog niveau trainen en spelen."

St. Juste rekende niet op een oproep voor het grote Oranje voor de wedstrijden tegen Schotland en Roemenië, die nergens meer toe doen. "Nee, niet direct. Wie de bondscoach uitnodigt is aan hem. Wij focussen ons nu op de EK-kwalificatie en hoe de toekomst eruit ziet weten we niet. We hebben het in de kleedkamer wel over de situatie bij het grote Oranje, maar eigenlijk over van alles in de voetbalwereld. Iedere speler bij Jong Oranje wil een keer de overstap maken naar het Nederlands elftal. We zijn allemaal ambitieus. Het is aan ons om ons te blijven ontwikkelen bij onze clubs, maar ook in internationale wedstrijden tegen leeftijdsgenoten uit andere landen."