'Aan de andere kant van de lijn zei Advocaat: dat wordt 250 euro. Zo was Dick'

'Aan de andere kant van de lijn zei Advocaat: dat wordt 250 euro. Zo was Dick'

Gepubliceerd: donderdag 9 november 2017 om 15:43do 09-11-2017 om 15:43

Dick Advocaat keerde deze week met het Nederlands elftal terug in Schotland, waar hij als trainer van Glasgow Rangers veel heeft neergezet. Volgens Arthur Numan smullen de Schotten nog steeds van de bondscoach van Oranje.

"Dick heeft in zijn periode bij de Rangers veel veranderd. Hij zorgde ervoor dat de club nog volwassener werd en Europees ging meetellen", zegt Numan, die in 1998 de eerste aankoop van Advocaat was, tegen de NOS. "We wonnen in ons eerste seizoen direct de treble en speelden goed voetbal. Dat herinneren de mensen zich nog goed en daar bewaren ze goede herinneringen aan."

Advocaat durfde het aan om te breken met tradities. "Het was altijd een gewoonte dat de selectie van Rangers voor een training in pak en met stropdas naar de club kwam, maar dat vond Dick onzin", vertelt Numan. "Hij schafte dat af. Dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen, maar daar had hij geen boodschap aan."

Ook mochten de spelers geen mobieltjes, die destijds in opkomst waren, gebruiken in de kleedkamer. "Ik was een keer na een training als eerste in de kleedkamer en mijn telefoon ging over. Na enig aarzelen nam ik toch op", vertelt de 45-voudig international. "Vervolgens hoorde ik Advocaat aan de andere kant van de lijn zeggen 'dat wordt 250 euro betalen, Numan'. Zo was Dick."

"Ik kon er toen uiteraard ook om lachen, al moest ik wel betalen! Maar de inhoud van de boetepot ging altijd naar een goed doel, dus ik kon ermee leven", besluit Numan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws