Veltman had al voorgevoel en zit 'boos en teleurgesteld' op Oranje-bank

Veltman had al voorgevoel en zit 'boos en teleurgesteld' op Oranje-bank

09-11-2017 21:08
29

Joël Veltman zit donderdag 'boos en teleurgesteld' op de bank bij Oranje tijdens de oefeninterland tegen Schotland. De Ajax-aanvoerder voelde eerder deze week al aan zijn water dat hij niet in de basis zou staan.

Na het afhaken van de geblesseerde Kenny Tete werd deze week Timothy Fosu-Mensah bij de selectie gehaald door Dick Advocaat. De bondscoach kiest tegen de Schotten voor de verdediger van Crystal Palace. Veltman zit daardoor weer op de bank. Hetzelfde scenario voltrok zich eind augustus voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (4-0).

Wedden

Meer odds

"Ik dacht toen echt dat ik zou gaan spelen. Het had ook logisch geweest, maar het was niet het geval", aldus Veltman eerder deze week tegen Voetbal Inside. "Advocaat zei tegen mij dat hij meer power vooruit wilde. Daar ben ik nu ook mee bezig, zodat dat niet meer als smoes gebruikt kan worden, maar desondanks zou ik nu zomaar weer op de bank kunnen belanden."

Die vrees werd donderdagavond bewaarheid. Advocaat koos voor Fosu-Mensah - en niet Veltman. Vooraf zei de Ajax-aanvoerder al: "Als ik niet speel, ben ik boos en teleurgesteld."