'Ik zie veel potentie met de voorste linie zoals die nu samenspeelde'

'Ik zie veel potentie met de voorste linie zoals die nu samenspeelde'

10-11-2017 07:37
13

Ryan Babel denkt dat er muziek zit in de nieuwe aanval van het Nederlands elftal. De dertigjarige speler van Besiktas stond in de oefenwedstrijd tegen Schotland (0-1) in de punt van de aanval.

"Het was een zware pot. Schotland speelde heel verdedigend, in aanvallend opzicht stokte het daardoor bij ons. Toch zie ik veel potentie met de voorste linie zoals die nu samenspeelde", zegt Babel in het Algemeen Dagblad. "En dan bedoel ik de combinatie van dit type-aanvallers bij elkaar. Naar mijn idee willen we in Nederland graag zien dat er bij teams altijd een groot, sterk aanspeelpunt in de punt van de aanval staat. Maar ik denk dat het ook anders kan."

"Als ik de bal kwam halen, konden Memphis en Quincy Promes schuin naar binnen de diepte in gaan", legt de oud-Ajacied uit. "En we zakten in sommige fases bewust met de hele aanvalslinie wat meer in, om met onze snelheid op de tegenstoot gevaarlijk te zijn. De 0-1 viel ook uit zo'n snelle omschakeling. Dergelijke patronen, die variatie, als je bij Oranje eens over een langere periode met elkaar zou kunnen spelen, dan kunnen we nog 40 procent beter worden. Dat geloof ik echt."

Babel was zeven jaar uit beeld bij Oranje, maar lijkt weer helemaal terug. Een volwaardig international voelt hij zich nog niet. "Nee. Zo voelt het nog niet. Dat durf ik nog niet te zeggen. Afwachten wie de bondscoach wordt vanaf 2018. Meestal klinkt na het missen van een groot toernooi de roep om 'de bezem er doorheen te jagen'. Hup, 23 andere namen bij het nationale team. Ik wacht dus maar af wat er gaat gebeuren."