Niet naar Ajax en PSV: Ik zou daar moeten aansluiten bij het Jong-team

Niet naar Ajax en PSV: "Ik zou daar moeten aansluiten bij het Jong-team"

10-11-2017 11:31
44

Perr Schuurs wees de interesse van Ajax en PSV af omdat hij het niet zag zitten om in de beloftenelftallen van die clubs uit te moeten komen. Dat zegt de zeventienjarige aanvoerder van Fortuna Sittard tegen ELF Voetbal.

"Natuurlijk ben ik vereerd door de interesse, maar ik wilde niet weg. Bij Fortuna Sittard blijven is het beste voor mijn ontwikkeling", zegt Schuurs. "Ik zou daar moeten aansluiten bij het Jong-team, terwijl ik hier dagelijks met oudere spelers train, waardoor ik fysiek sterker word." Bovendien werd hij tot aanvoerder uitgeroepen. "Ik leer van deze nieuwe rol. Ik was nog vaak te lief op het veld en te bescheiden in de kleedkamer. Ik trek nu mijn mond wat vaker open en heb geleerd dat ik best een gele kaart mag pakken als dat nodig is."

Een voorkeur voor Ajax, PSV of een club uit het buitenland heeft Schuurs niet. "Ik houd van mooi voetbal. Of het dan wordt gespeeld door Ajax of PSV, dat maakt me niet uit. Ook tussen Real Madrid of FC Barcelona heb ik geen voorkeur. Ik had posters op mijn kamer van spelers van diverse clubs. Maar de meeste toch gewoon van Fortuna Sittard hoor, haha."