Overmars: Of ik hem had moeten behouden? Dan zat ik hier niet meer, haha

Overmars: "Of ik hem had moeten behouden? Dan zat ik hier niet meer, haha"

10-11-2017 20:32
13

Marc Overmars, directeur spelersbeleid van Ajax, móest afgelopen zomer wel meewerken aan het vertrek van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur. Dat zei hij vrijdag tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering van de club.

Overmars en Ajax wilden er in de zomer alles aan doen om Sánchez te behouden. Toen kwam Spurs echter op de proppen met een bod van liefst 42 miljoen euro. Volgens Overmars zag Sánchez de Eredivisie-club voorals als springplank.

"En daar zie ik een groot cultureel verschil met jongens uit Scandinavië. Zuid-Amerikaanse spelers zien ons echt als middel. Onana bijvoorbeeld kende de Eredivisie bij zijn komst ook niet", tekende Ajax Showtime tijdens de vergadering op uit de mond van Overmars. 

"Of wij te gierig zijn met salarissen? We hebben ook uitzonderingen gedaan wat betreft het incidenteel overstijgen van ons salarisplafond. En een Sánchez vind je ook niet elk jaar. Of ik hem had moeten behouden? Dan zat ik hier niet meer, haha. Misschien dat clubs als Southampton een bedrag van 42 miljoen euro kunnen weigeren... Ook zaakwaarnemers oefenen veel invloed uit op een speler."

Lees ook: Overmars grijpt in: Ajax verhuurt geen spelers meer aan clubs met kunstgras