'Ibrahimovic speelt alleen voor zichzelf en zorgt ervoor dat de rest dat ook doet'

'Ibrahimovic speelt alleen voor zichzelf en zorgt ervoor dat de rest dat ook doet'

12-11-2017 08:15
1

De Zweedse voetballegende Kurt Hamrin heeft hard uitgehaald naar Zlatan Ibrahimovic. Hij denkt dat de Zweedse nationale ploeg beter af is zonder de aanvaller van Manchester United.

"Ik denk dat het bijna beter is dat Zweden nu zonder Ibrahimovic speelt, want hij was een lastpak op het veld", zegt Hamrin tegen The Sun. "Het hele team werkte alleen maar om hem in een positie te krijgen om iets te creëren, maar hij maakte dat niet altijd waar. Natuurlijk als hij honderd procent was en het betaalde zich uit, dan is het prima, maar toen hij fysieke problemen had was hij vaak een extra last op hun schouders."

Zweden won vrijdagavond met 1-0 van Italië en mag daardoor dromen van deelname aan het WK. "Het team is anders zonder Ibrahimovic", ziet de inmiddels 82-jarige Hamrin, die zelf aan de lopende band scoorde voor clubs als Juventus, Fiorentina en AC Milan. "Ze kunnen niet meer rekenen op zijn magische momenten, maar alle elf spelers werken hard. Ibra speelt alleen voor zichzelf en zorgt ervoor dat de rest van het team dat ook doet."

"Hij is de beste speler in Zweden van de afgelopen twintig jaar, maar nu hij er niet meer bij is zijn alle andere spelers gegroeid. Je kunt niet slecht spelen en winnen zonder Ibrahimovic", besluit Hamrin.

Lees ookIbrahimovic over Oranje-killer: "Sinds ik weg ben verwacht niemand meer iets"