De Bruyne uit stevige kritiek en zorgt voor rumoer in België: Geen goed systeem

De Bruyne uit stevige kritiek en zorgt voor rumoer in België: "Geen goed systeem"

12-11-2017 13:15
43

Kevin De Bruyne heeft in België voor ophef gezorgd door openlijk kritiek te uiten op de tactiek die bondscoach Roberto Martinez hanteert bij de nationale ploeg. De spelmaker van Manchester City en de Rode Duivels stoorde zich tijdens België - Mexico (3-3) aan het spelplan. 

"Mexico was tactisch gewoon beter. Hun systeem zorgde ervoor dat onze vijf verdedigers laag stonden en dat we op het middenveld zwommen, het was vijf tegen zeven...", aldus De Bruyne in gesprek met onder meer VTM. 

"Wij teren nog altijd te veel op ons talent. Zolang er tactisch geen goed systeem staat voor de ploeg, gaan we moeilijkheden krijgen tegen landen als Mexico", vervolgde de smaakmaker.

Hij vindt het 'jammer' dat de technische staf nog geen oplossing heeft gevonden voor het probleem van het Belgische elftal. De Bruyne heeft al een paar keer met Martinez gesproken over tactiek. "Maar uiteindelijk beslist hij. Ik denk dat de trainer een oplossing moet zoeken, zodat we zulke situaties als tegen Mexico in de toekomst kunnen vermijden."