El Ahmadi aan telefoon: Ze gingen dwars door de hekken, waren niet te houden

El Ahmadi aan telefoon: "Ze gingen dwars door de hekken, waren niet te houden"

12-11-2017 21:38
32

Karim El Ahmadi kan zijn geluk niet op, nu Marokko zich voor het eerst in twintig jaar heeft geplaatst voor het WK. De afgelopen 24 uur maakte hij de gekte van dichtbij mee.

De beslissende 0-2 zege op Ivoorkust zorgde voor een volksfeest in Marokko en ver buiten de landsgrenzen, onder meer in Amsterdam en Rotterdam. "Het is heel speciaal dat we dit hebben gerealiseerd", reageert El Ahmadi bij Ziggo Sport. "Voor mij en heel Marokko was het een hele ontlading. Op de hotelkamer dacht ik bij mezelf hoe veel mensen wij blij hebben gemaakt. Ik zag oudere mensen huilen op straat."

De Feyenoord-aanvoerder, die tegen Ivoorkust negentig minuten speelde, zag zondag bij terugkomst in Rabat uitzinnige landgenoten. "Het was niet normaal. Ze gingen dwars door de hekken heen, ze waren niet te houden. Dan zie je wat het allemaal losmaakt bij de fans. Het is heel mooi en heel speciaal", zegt hij. "Ivoorkust was op papier een lastige tegenstander, het veld was niet best en het was ontzettend warm, maar we hebben het wel geflikt."