Van Hanegem hekelt 'ongelooflijke kwibus': 'Een van allerbeste Ajax-spelers ooit'

Van Hanegem hekelt 'ongelooflijke kwibus': 'Een van allerbeste Ajax-spelers ooit'

13-11-2017 06:56
34

Willem van Hanegem heeft geen goed woord over KNVB-voorzitter Michael van Praag, helemaal niet na het interview met Johan Neeskens van afgelopen zaterdag in het Algemeen Dagblad. Als assistent-trainer van het Nederlands elftal mocht oud-Ajacied Neeskens in 1997 niet het spelershome van Ajax in. Tot onvrede van Van Hanegem.

'Met die man had ik al niets en dat is voor Johan Neeskens dus hetzelfde, las ik zaterdag in deze krant', schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Een van de allerbeste spelers ooit van Ajax moest als een kleine jongen bedelen om het spelershome in te mogen, toen hij assistent-bondscoach was. Hoe verzin je het? Van Praag stelde zich formeel op, want Johan had niet de juiste toegangskaart en Van Praag zei later 'dat hij zou kijken of hij iets voor hem kon betekenen'. Wat een ongelooflijke kwibus is die man dus.' Van Praag was destijds voorzitter van Ajax.

Van Hanegem sprak laatst met Jan de Jong, de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Bij hem kreeg De Kromme een goed gevoel. 'Hij stelde dat spelers, die in het verleden veel hebben betekend voor Feyenoord, gewoon binnen moeten kunnen lopen. Lijkt mij prima. Het gaat me helemaal niet om mezelf hoor, integendeel. En ik deel ook geen complimentje uit aan De Jong, omdat ik hem wel eens heb gesproken. Als hij straks fouten maakt in de Kuip, zal ik daar in deze column echt op terugkomen.'

Lees ook: Ajax op de zwarte lijst gezet: "Laat maar zitten, ik kom hier nooit meer"