Ajax op de zwarte lijst gezet: Laat maar zitten, ik kom hier nooit meer

Ajax op de zwarte lijst gezet: "Laat maar zitten, ik kom hier nooit meer"

11-11-2017 12:01
95

Johan Neeskens heeft al twintig jaar zijn gezicht niet meer laten zien bij een wedstrijd van Ajax. Dat heeft te maken met een incident uit 1997, toen hij niet werd toegelaten door een steward.

Het clubicoon van Ajax was in de Arena om als assistent van bondscoach Guus Hiddink spelers van Ajax te bekijken. Na afloop wilde Neeskens enkele internationals spreken, maar hij werd niet toegelaten door een steward omdat hij niet over de juiste toegangskaart beschikte. Sjaak Swart bemiddelde, maar zonder resultaat.

Op het moment dat Michael van Praag langsloopt lijkt de situatie voorbij, maar de voorzitter van Ajax stelt zich formeel op. "Sjakie Swart werd boos en zei: Maar Michael, we gaan hier toch niet moeilijk doen over Johan Neeskens? Van Praag dacht even na en zei: Ik zal eens kijken of er toch iets te regelen valt", aldus Neeskens in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Neeskens was er toen al klaar mee. "Ik heb gezegd: laat maar zitten, ik kom hier nooit meer", aldus de oud-international, die sindsdien niet meer in de Arena geweest is bij wedstrijden van Ajax. "Alleen bij Oranje en laatst bij World Coaches, het wereldwijde maatschappelijke programma van de KNVB. Maar bij Ajax niet meer.''