Belgische rel rond gefrustreerde De Bruyne: Dat zal ik intern met hem bespreken

Belgische rel rond gefrustreerde De Bruyne: "Dat zal ik intern met hem bespreken"

13-11-2017 16:18
6

Roberto Martinez heeft geen problemen met de harde kritiek van Kevin De Bruyne op de speelwijze van België. Dat liet de bondscoach maandag weten op een persconferentie.

De Bruyne draaide er afgelopen weekend niet omheen, nadat België niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel tegen Mexico. "Wij teren nog altijd te veel op ons talent. Zolang er tactisch geen goed systeem staat voor de ploeg, gaan we moeilijkheden krijgen tegen landen als Mexico", zei de sterspeler van Manchester City tegen VTM.

Martinez heeft er geen moeite mee. "Er is niets mis met het uiten van je eerlijke mening", citeert Het Laatste Nieuws de bondscoach van de Rode Duivels. "Kevin is een winnaar. Ik wil niet dat hij verandert. Hij gaf zijn eerlijke mening. Dat mag. Maar het is nu het moment om iets uit te proberen", verdedigt Martinez zichzelf voor de matige prestatie tegen Mexico.

Erg leuk vond Martinez de reacties achteraf niet, geeft hij toe. In de komende dagen zal hij om de tafel gaan met De Bruyne. "Of ik het erg vind dat hij zijn kritiek met de media heeft gedeeld? Dat zal ik intern met hem bespreken."