Rutten pleit voor licentie-eis: Straatvoetbal bestaat nauwelijks meer

Rutten pleit voor licentie-eis: "Straatvoetbal bestaat nauwelijks meer"

14-11-2017 10:54
18

Fred Rutten vindt het een slechte ontwikkeling dat talenten op vroege leeftijd naar het buitenland gaan vanwege het financiële plaatje en daar weinig aan spelen toekomen. Volgens de trainer moet dat voorkomen kunnen worden.

"Misschien dat intensieve communicatie met de speler, zijn ouders, zaakwaarnemer en club iemand kan bewegen te blijven", zegt Rutten in De Telegraaf. "Stel een goed plan op, ga proactief te werk. Dat kost tijd ja, maar de ervaring bewijst dat het vroege uitwaaien nauwelijks leidt tot succesvolle carrières. Al begrijp ik goed dat geld voor sommige families een drijfveer is."

Rutten vindt ook dat er een licentie-eis van een minimum aantal fysieke trainingsuren moet komen bij de certificering van een jeugdopleiding. "We zijn minder gaan trainen en het straatvoetbal met tientallen uren per week bestaat nauwelijks meer, waardoor talenten zijn aangewezen op trainingsuren bij hun club. In principe moeten daar de verloren trainingsuren van de straat worden goedgemaakt om zeg maar tot 10.000 uur te komen, wat als gemiddelde staat voor de ontwikkeling van talent tot topspeler."