'Tot mijn zaakwaarnemer plots belde: je naam wordt genoemd in een matchfixingzaak'

'Tot mijn zaakwaarnemer plots belde: je naam wordt genoemd in een matchfixingzaak'

Gepubliceerd: dinsdag 14 november 2017 om 12:35di 14-11-2017 om 12:35

Jens Janse is na vele omzwervingen terug in de Eredivisie bij VVV-Venlo. Een van de roerigste fases uit zijn carrière beleefde hij als speler van Ternana Calcio in Italië. Daar werd hij in verband gebracht met een matchfixingzaak.

"Ik draaide een sterk eerste seizoen totdat mijn zaakwaarnemer plotseling belde", zegt de 31-jarige Janse in een interview met VICE Sports. "'Heb je het gelezen? Je naam wordt genoemd in een matchfixingzaak.' Ik dacht in eerste instantie dat hij een grap maakte, dus zei: 'Wat lul jij nou!?'"

"Het ging om een omkoopschandaal rond de club Catania. In afgetapte telefoongesprekken werd er in codetaal gesproken over de trein van dertien over twee. Vervolgens werd iedereen met rugnummer twee of dertien bij verdachte wedstrijden tegen Catania beschuldigd van manipulatie. Ik had rugnummer twee, dus mijn naam stond ook op de lange lijst van verdachten."

Door de verdachtmakingen ketsten er voor Janse transfers naar Serie-clubs Entella en Frosinone af. "Inmiddels ligt het achter me, maar het maakt me nog steeds ontzettend boos. Als ik ergens niet tegen kan, is het onrecht. Het is echt een zwarte periode in mijn loopbaan geweest. Het deed me pijn." Na nog een jaar Ternana verkaste Janse naar Engeland en inmiddels speelt hij dus weer in Nederland bij VVV.

Lees meer over:EredivisieVVV-Venlo

Plaats een reactie

dinsdag 14 november 2017 om 12:57
Jens Janse , bij nac op weg cultvoetballer te worden, met regelmatig een foutje. Wel een mooie gast, trouwens
Vind ik leuk
HanV +5733
dinsdag 14 november 2017 om 13:05
Niet al het zwart-geel is NAC.
Vind ik leuk
dinsdag 14 november 2017 om 13:21
MAar wel heel veel ;)
Vind ik leuk
dinsdag 14 november 2017 om 13:36
Matches fixen kan je beter gewoon op Tinder doen..
Vind ik leuk
darmianto +7343
dinsdag 14 november 2017 om 17:38
Of je belt matchfixing Marcel
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws