Debuut in Oranje: Ik moest een kleine speech doen en daarna kreeg ik applaus

  Debuut in Oranje: "Ik moest een kleine speech doen en daarna kreeg ik applaus"

  dinsdag 14 november 2017 om 22:16

  Donny van de Beek heeft zijn haasje binnen. In de slotfase van Roemenië - Nederland (0-3) maakte de Ajacied zijn Oranje-debuut als rechtsbuiten.

  "Ik ben er hartstikke blij mee", reageert Van de Beek bij SBS6. In de kleedkamer klonk applaus voor de debutant. "Ik moest een kleine speech doen en daarna kreeg ik applaus. Ik wil de spelers, de staf en in het bijzonder Dick Advocaat bedanken dat ze mij dit debuut gunnen."

  Van de Beek viel in voor Steven Berghuis en moest de laatste minuten dus als rechtsbuiten spelen. "Wat Advocaat zei voordat ik het veld in ging? Ik zet je gewoon daar neer. Ik weet dat je het kan, laat het maar zien, lekker nog even spelen."

  Dat Advocaat na de overwinning op Roemenië afscheid neemt als Oranje-bondscoach, vindt Van de Beek ergens wel jammer. "Ik wist natuurlijk wel dat het zijn laatste wedstrijd zou zijn. Het is jammer voor mij, maar er zal wel weer een nieuwe komen. Dan moet ik het net als iedereen weer laten zien."

  Plaats een reactie

  dinsdag 14 november 2017 om 22:21
  De 122e debutant in het Nederlands elftal van een Ajacied! Ook hiermee is Ajax dus recordhouder in Nederland, wat is Ajax toch een grootheid in Nederland, niemand die ons kan evenaren!
  [Reactie gewijzigd op dinsdag 14 november 2017 om 22:24]
  Vind ik leuk
  dinsdag 14 november 2017 om 23:08
  Het gevloek in de bestuurskamer van de Koninklijke HFC in Haarlem is bijna hoorbaar...
  [Reactie gewijzigd op dinsdag 14 november 2017 om 23:10]
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Debuut in Oranje: "Ik moest een kleine speech doen en daarna kreeg ik applaus"