Advocaat verklaart aangekondigd Oranje-vertrek: Dat is de belangrijkste reden

  Advocaat verklaart aangekondigd Oranje-vertrek: "Dat is de belangrijkste reden"

  dinsdag 14 november 2017 om 22:26

  Dick Advocaat stopt bij het Nederlands elftal, omdat hij het tijd vindt voor een nieuwe generatie. Dat laat de bondscoach weten na de oefenzege op Roemenië (0-3).

  "Het is geen moeilijke keuze. De nieuwe generatie moet nu opstaan. Dat is de belangrijkste reden", vertelt Advocaat aan de NOS. "Ik heb niet getwijfeld hierover. Mijn zaakwaarnemer Rob Jansen wist al toen ik mijn contract ging tekenen dat ik ging stoppen als we ons niet gingen kwalificeren."

  De laatste weken was Advocaat schimmig over zijn toekomst. "De staf heeft gezegd dat ik moest wachten tot deze wedstrijden. We moesten deze wedstrijden serieus nemen en dat vond ik ook. Ik heb het de KNVB nog niet persoonlijk verteld. Ik wilde het ook eerst de spelersgroep vertellen."

  Advocaat in het persbericht van de KNVB: "Ik stop omdat ik vind dat het tijd is voor een andere generatie. Daar heb ik niet aan getwijfeld. Het is tijd voor jongere mensen, het is tijd dat zij het laten zien."

  Lees meer over:NederlandNederland

  Plaats een reactie

  Fooligan +973
  dinsdag 14 november 2017 om 22:37
  Deze twee wedstrijden had de nieuwe generatie er al moeten zitten. Alleen mede mogelijk gemaakt door puinhoop bij de KNVB is het al tijden een enorme puinhoop en wordt het allee maar beroerder.

  Deze twee potjes waren 'des keizers baard' en daar had al wat geprobeerd kunnen worden met het oog op de toekomst.
  Vind ik leuk
  Jozef +36018
  dinsdag 14 november 2017 om 22:40
  Eerst winnen was het belangrijkste voor Dikkie....

  Vandaag niet onaardig trouwens.
  Vind ik leuk
  Nuance +8700
  dinsdag 14 november 2017 om 22:57
  Als je met Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Fer, De Guzman, BMI, Clasie, derde van de wereld kan worden, dan kan Oranje met de huidige generatie zich plaatsen voor EK en WK’s in de nabije toekomst. Het begint met er in te geloven. Het aanstellen van Hiddink en daarna Blind is een van de grootste blunders van de knvb ooit gebleken. Van Oostveen zou in elk ander land oneervol zijn ontslagen. Zoniet in polderend Nederland waar niet alleen het politieke kartel een baantjescarrousel heeft, maar de knvb ook. Gelukkig zit Gudde er nu, en Jan Smit. Ronald Koeman bondscoach en het gaat echt weer beter worden.
  Vind ik leuk
  dinsdag 14 november 2017 om 23:10
  Afgelopen Mei nog niet dan ?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Advocaat verklaart aangekondigd Oranje-vertrek: "Dat is de belangrijkste reden"