Overmars: Met die transfer hebben zeven zaakwaarnemers pensioen veiliggesteld

Overmars: "Met die transfer hebben zeven zaakwaarnemers pensioen veiliggesteld"

15-11-2017 07:52
27

Directeur spelersbeleid van Ajax Marc Overmars beseft dat het steeds moeilijker wordt om spelers van het eerste elftal te behouden. Hij neemt de inmiddels naar Tottenham Hotspur vertrokken Davinson Sánchez als voorbeeld.

"Het eerste woord dat Sánchez gebruikte toen hij naar Ajax kwam was: springplank", citeert Voetbal International Overmars op de aandeelhoudersvergadering. "Dan kun je zeggen dat we zijn transfer naar Tottenham hadden moeten blokkeren, maar dan had ik hier niet meer gezeten. Met die transfer hebben zeven zaakwaarnemers hun pensioen veiliggesteld. Dat houd je niet tegen."

Overmars vindt wel dat Ajax in deze kwesties ook naar zichzelf moet kijken en niet alles moet afschuiven op de losgeslagen transfermarkt. "We moeten ook zelf in de spiegel kijken: zijn we te krenterig? Betalen we niet genoeg salaris? Inmiddels hebben we wat dingen aangepast in ons beleid. We maken uitzonderingen op de transfermarkt en in ons salarisplafond als dat nodig is. Ik heb de naam een Dagobert Duck te zijn. Maar dat valt best wel mee."