Casillas reproduceert: In alles was te zien dat Robben uit was op wraak

Casillas reproduceert: "In alles was te zien dat Robben uit was op wraak"

15-11-2017 13:28
21

Iker Casillas denkt liever niet terug aan de datum 13 juni 2014. Die dag in het Braziliaanse Salvador kreeg de Spaanse doelman alle hoeken van het veld te zien van Oranje en in het bijzonder Arjen Robben. In gesprek met ELF Voetbal blikt hij terug.

"In alles was te zien dat Robben uit was op wraak", verwijst hij naar een moment van vier jaar eerder. In de WK-finale van 2010 voorkwam Casillas een doelpunt van de doorgebroken Robben met zijn teen. Spanje pakte vervolgens ten koste van Oranje de wereldtitel in Zuid-Afrika.

Wedden

Meer odds

Casillas over Spanje - Nederland in 2014: "We stonden 1-0 voor door een penalty van Xabi Alonso en als Silva zijn grote kans had afgemaakt, dan was het klaar. Maar na de gelijkmaker van Robin van Persie, een geweldige goal, verliezen we."

"Op dat moment zijn we favoriet voor de titel. Toch voel je als speler dat we een keer aan de beurt zijn om dik te verliezen", aldus Casillas. "En Robben speelde een spectaculaire wedstrijd. Hij rende over het veld als een jongen van twintig. Voor hem was dit, vier jaar na de verloren finale, de ultieme wraak."